Chocola. Precies naar je eigen zin. Nooit meer te weinig noten, te bitter, te zoet, te ongezond of anderszins nét-niet-helemaal-chocola... Zelf chocola maken is een van de meest geweldige ontdekkingen die ik ooit deed! Hier het recept voor de lekkerste notenchocola.
- In een kopje wat cacaoboter en/of wat kokosolie laten smelten (ik deed 50/50)
- in een ander kopje eenzelfde laagje (rauwe) cacaopoeder
- goed mengen
- naar smaak wat lepels kokoscreme (santen) erdoorheen mengen
- naar smaak zoeten met stevia, kokosbloesemsuiker of xylitol
- geraspte kokos, hazelnoten en pompoenpitten erdoor roeren
- uitgieten in een bakje of op een vlakke plaat, kies de grootte afhankelijk van hoe dik je je chocola wilt hebben
- in de koelkast zetten (ik zet de mijne in de vriezer: ik heb altijd haast als het chocola aangaat...)
En dan: genieten <3
(en voor wie geen noten of cacao eet: stay tuned, binnenkort de allergeenvrije versie!)
---------------------------------
(en voor wie geen noten of cacao eet: stay tuned, binnenkort de allergeenvrije versie!)
---------------------------------
Chocolate. Just the way you want it. No more 'too bitter', 'too sweet', 'not enough nuts', 'too unhealthy' or otherwise not-entirely-perfect chocolate. Making my own chocolate is one of the best discoveries I have ever made! Here's a recipe for some irresistable nutty chocolate chunks.
- melt some cacao butter and/or coconut oil in a tea or coffee cup (I use 50/50)
- fill another cup with just about the same amount of (raw) cacao powder
- mix together
- stir in a few spoons of coconut cream
- sweeten to taste with stevia, coconut palm sugar or xylitol
- stir in grated coconut, hazelnuts and pumkin seeds
- pour in a dish, plastic container or whatever seems the right size depending on how thick you want your chunks to be
- put in fridge (I put mine in the freezer: when it comes to chocolate, I'm just always in a hurry...)
(for those on a nut or cacao free diet: stay tuned, allergen free recipe coming soon!)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten